Autor: Palgauudised.ee • 29. jaanuar 2021

Kui tihti on tööandjal õigus töötasu vähendada

Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep, selgitab kui tihti on tööandjal õigus ühepoolselt vähendada töötasu.
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: Ettevõte kasutas eelmisel aastal eriolukorra ajal töötasu vähendamise võimalust kuni töötasu alammäärani. Kahjuks pole olukord paranenud, mistõttu tuleks taas töötajate töötasu vähendada. On aga tulnud vastandlikke signaale selle kohta, kas ka sel aastal võib nii teha või mitte. Kas on õige, et igal aastal võib töötasu vähendada kuni töötasu alamäärani kolme kuu jooksul?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700