Autor: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda • 8. veebruar 2021

2020. aasta lõpp tõi pensionifondide Eesti investeeringutesse languse

2020. aasta IV kvartalis langes pensionifondide Eestisse investeeritud varade maht võrdluses III kvartaliga 0,91 protsendipunkti, moodustades 11,93% fondide kogumahust. Tegu on kolmanda järjestikuse kvartaliga, mille jooksul investeeringud Eestisse langevad ning viimati oli Eestisse investeeritud pensionifondide kogumaht alla 12% 2018. aasta esimeses kvartalis.

Kõige rohkem langesid investeeringud Eestisse Swedbanki pensionifondidest, kogusummas 12,8 miljonit eurot, Swedbankile järgnesid SEB pensionifondid 3,1 miljoni euroga. Hoolimata üldisest investeeringute vähenemisest suurenesid LHV pensionifondide investeeringud Eestisse 1,1 miljonit eurot, esmakordselt investeeris Eestisse ka LHV pensionifond Roheline. Luminori pensionifondid suurendasid investeeringuid Eestisse ligi 360 000 euro võrra. 2020. aasta IV kvartali lõpuks olid pensionifondid investeerinud Eestisse 631 miljonit eurot, mis on 14,4 miljonit eurot vähem, kui III kvartalis. Pensionifondide kogumaht oli 5,28 miljardit eurot, mis on 260 miljonit rohkem, kui III kvartalis.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700