Autor: Palgauudised.ee • 15. veebruar 2021

Isapuhkus enne lapse sündi ja isaduse tõendamine

Õiguskantsler käsitleb isade erineva kohtlemise teemat isapuhkuse andmisel enne lapse sündi.
Foto: Pixabay

Isapuhkus, mida on võimalik kasutada ka 30 päeva enne arsti või ämmaemanda määratud eeldatavat lapse sünnikuupäeva, on ette nähtud töölepingu alusel või avalikus teenistuses töötavatele isadele (töölepingu seaduse (TLS) § 60 lg 1, avaliku teenistuse seaduse § 43 lg 1). Teised isad, kelle töötamise vorm on paindlik või kes on ilma tööta, on oma ajakasutuses vabamad ja otsustavad ise, millal nad puhkavad.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700