Autor: Palgauudised.ee • 16. veebruar 2021

Olulised muudatused renditööjõu maksustamisel

Seni kehtinud reeglite alusel oli Eestil õigus mitteresidendi Eestis teenitud palgatulu maksustada esimesest päevast juhul, kui väljamakse tegija asus Eestis. Kui tasu maksja asus välisriigis, tekkis Eestil maksustamisõigus siis, kui töötaja viibis töötamise eesmärgil Eestis vähemalt 183 päeva, kirjutab Grant Thornton Balticu juhtiv maksunõustaja Urzula Välb.
Grant Thornton Balticu juhtiv maksunõustaja Urzula Välb

Uuest aastast kehtima hakanud tulumaksuseaduse muudatuse kohaselt on Eestil õigus maksustada välisriigi töötaja Eestis teenitud palgatulu, kui tööandja asub Eestis. Eraldi on välja toodud, et renditöötaja puhul loetakse tööandjaks Eestis asuv kasutajaettevõtja. Seega ei lähtuta enam mitteresidentide palgatulu maksustamisel sellest, kes on töötasu väljamaksja ehk formaalne tööandja, vaid kes on majanduslik tööandja. Muudatusega loodetakse ära hoida skeeme, kus renditöö puhul ei tasuta makse üheski riigis ja tekitatakse ebavõrdne konkurents võrreldes kohalike teenuseosutajatega.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700