Autor: Orsolya Soosaar • 17. veebruar 2021
Ainult tellijatele

Tööturu olukord neljandas kvartalis ei halvenenud

Harju- ja Ida-Virumaa ettevõtetele kehtestatud karmimad piirangud ja turistide arvu kahanemine ei toonud 2020. aasta viimases kvartalis kaasa tööturu olukorra halvenemist. Tööjõu-uuringu järgi oli töötuse määr 7,4% ja hõivatuid oli 2,8% vähem kui aasta varem.

Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar

Hooajalisi tegureid arvesse võttes tööpuudus kahanes tööjõu-uuringu järgi ning ka töötukassas registreeritud töötute arvu kasvu taga oli enamjaolt tavapärane hooajaline tõus. Sealjuures võis töötuna arvele võtmist varasemast atraktiivsemaks teha alates septembrist lubatud tööampsude tegemine hüvitiste saamise ajal. Ka maksu- ja tolliameti andmed deklareeritud palka saanute kohta viitavad sellele, et olukord tööturul aasta viimases kvartalis märkimisväärselt ei halvenenud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Palgauudised.ee toetajad:
Marianne LõhmusPalgauudised.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700