Autor: Orsolya Soosaar , Eesti Panga ökonomist • 17. veebruar 2021

Tööturu olukord neljandas kvartalis ei halvenenud

Harju- ja Ida-Virumaa ettevõtetele kehtestatud karmimad piirangud ja turistide arvu kahanemine ei toonud 2020. aasta viimases kvartalis kaasa tööturu olukorra halvenemist. Tööjõu-uuringu järgi oli töötuse määr 7,4% ja hõivatuid oli 2,8% vähem kui aasta varem.
Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar

Hooajalisi tegureid arvesse võttes tööpuudus kahanes tööjõu-uuringu järgi ning ka töötukassas registreeritud töötute arvu kasvu taga oli enamjaolt tavapärane hooajaline tõus. Sealjuures võis töötuna arvele võtmist varasemast atraktiivsemaks teha alates septembrist lubatud tööampsude tegemine hüvitiste saamise ajal. Ka maksu- ja tolliameti andmed deklareeritud palka saanute kohta viitavad sellele, et olukord tööturul aasta viimases kvartalis märkimisväärselt ei halvenenud.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700