1. märts 2021

Osadesse riiklikesse e-teenustesse tänasest pangalingi kaudu siseneda ei saa

Riigi infosüsteemi amet (RIA) sulgeb tänasest riigi audentimisteenuses pangalingi kaudu sisse logimise. See tähendab, et kasutaja ei saa enam läbi panga (PIN-kalkulaatorit, salasõna või biomeetriat kasutades) siseneda osadesse riigi e-teenustesse. Näiteks kuuluvad nende e-teenuste alla riigiportaal, transpordiamet ja PRIA iseteenindus. Samas saab jätkuvalt e-teenustesse sisse logida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-IDga.
Foto: Pexels

RIA elektroonilise identiteedi osakonna juht Mark Erlichi sõnul ei mõjuta muudatus erasektori teenuseid, näiteks pankade e-teenustesse saab PIN-kalkulaatoriga siseneda ka pärast 1. märtsi. Pangalinki kasutatakse riigi audentimisteenuses kõige rohkem riigiportaali, transpordiameti e-teenindusse ning Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) ja rahvastikuregistri e-teenustesse sisse logimiseks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700