Autor: Palgauudised.ee • 5. märts 2021

Uuring: teise pensionisamba tootlus ületas mullu inflatsiooni – seda teab veerand sambaomanikest

Ligi 40 protsenti Eesti elanikest arvas, et tarbijahinnad eelmisel aastal tõusid, kuigi tegelikult langesid hinnad 0,4 protsenti, näitab SEB veebruaris toimunud kiiruuring. Siiski teadis veerand küsitlusele vastanud II pensionisamba omanikest, et nende valitud fondi tootlus lõi mullu inflatsiooni.
Foto: Pixabay

Tervelt 46 protsenti vastanutest ei osanud öelda, kui palju muutus tarbijahinnaindeks 2020. aastal. Vastanutest 21 protsenti arvas, et see kasvas üle kahe protsendi ning 18 protsendi arvates jäi kasv alla kahe protsendi. Vaid 11 protsenti vastanutest vastas õigesti, uskudes et tarbijahinnad langesid mullu kuni kaks protsenti ning neli protsenti oli seisukohal, et hinnad odavnesid üle kahe protsendi.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700