Autor: Palgauudised.ee • 30. märts 2021

Pensioniuuring: ligi kümnendik eestimaalastest on pidanud kasutusele võtma III samba säästud

Aasta kestnud COVID-19 pandeemia ja sellega kaasnenud majanduslikult keeruline aeg on suurendanud Eesti inimeste motivatsiooni koguda endale täiendav rahaline puhver, kuid teisalt on ligi kümnendik elanikkonnast pidanud raskete finantsolude tõttu kulutama oma pikaajalisi sääste, seda tuleviku pensioni arvelt, selgus SEB pensionivalmiduse uuringust.
Foto: Pixabay

„Hoolimata sellest, et väga paljudele inimestele on olnud koroona-aasta majanduslikult väga keeruline, on seni suudetud rahaasjadega enamjaolt hakkama saada. SEB uuringu kohaselt on 9 protsenti Eesti elanikest pidanud kasutusele võtma oma III samba säästud ning 15 protsenti on hetkeks peatanud või vähendanud sissemakseid oma täiendavasse pensioni kogumislahendusesse,“ kommenteeris uuringu tulemusi SEB Life and Pension Baltic Eesti filiaali juht Triin Messimas.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700