Autor: Palgauudised.ee • 31. märts 2021

Eraisikud, kes pole FIE-d: eraisikute vaheliste tehingute maksustamine

Suurt osa eraisikute vahelistest tehingutest ei maksustata. Enamjaolt on see õigustatud, kuid leidub rida tehinguid, mis toovad kaasa ka maksukohustuse, seda kas kauba müüjale, teenuse osutajale või eraisikust tööandjale. Seetõttu tuleks eraisikute vahelistes tehingutes esmalt selgeks teha, millised on tehingu eesmärgid ning millised kohustused nendega kaasneda võivad. KPMG Balticsi nooremmaksunõustaja Ene Liis Lisovik käsitleb valitud olukordi, mil eraisikute vahelisi tehinguid tuleks maksustada.
Foto: Pixabay

Sageli leiame oma kodudest tarbeesemeid, mis on oma otstarbe täitnud ning seejärel toanurka või riiulisse seisma jäänud. Tihti soovime nendele asjadele, nt mõne internetiplatvormi abiga, uusi omanikke leida. Selliselt läbiviidud müügitehinguid käsitletakse isiklikus tarbimises oleva kauba müügina, millelt saadud kasu, tulumaksuga ei maksustata ega deklareerita.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700