Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 9. aprill 2021
Ainult tellijatele

Kas enesehõivatutetele laienevad tulevikus lepinguliste töötajatega sarnased õigused?

Enesehõivatud on töötajad, kes töötavad endale sobival ajal ning teevad enda jaoks sobivat tööd vastavalt vajadustele. Kuigi neile ei laiene töölepinguga ette nähtud kohustused ja õigused, soovib Euroopa Liit parandada nende töötingimusi ning kaasata neid kollektiivläbirääkimistesse.

Euroopa Komisjon algatas avaliku konsultatsiooni, mille raames uurib, kas Euroopa Liit peaks efektiivsemalt aitama tagada enesehõivatute võimalusi kollektiivläbirääkimisteks, ning seeläbi nende töötingimusi parandama. Kaubanduskoja hinnangul ei ole enesehõivatute staatus samasugune nagu on töötajatel, ning iga liikmesriigi enda pädevuses peaks olema selliste tööõiguse nüansside reguleerimine.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Palgauudised.ee toetajad:
Marianne LõhmusPalgauudised.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700