Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 9. aprill 2021

Kas enesehõivatutetele laienevad tulevikus lepinguliste töötajatega sarnased õigused?

Enesehõivatud on töötajad, kes töötavad endale sobival ajal ning teevad enda jaoks sobivat tööd vastavalt vajadustele. Kuigi neile ei laiene töölepinguga ette nähtud kohustused ja õigused, soovib Euroopa Liit parandada nende töötingimusi ning kaasata neid kollektiivläbirääkimistesse.

Euroopa Komisjon algatas avaliku konsultatsiooni, mille raames uurib, kas Euroopa Liit peaks efektiivsemalt aitama tagada enesehõivatute võimalusi kollektiivläbirääkimisteks, ning seeläbi nende töötingimusi parandama. Kaubanduskoja hinnangul ei ole enesehõivatute staatus samasugune nagu on töötajatel, ning iga liikmesriigi enda pädevuses peaks olema selliste tööõiguse nüansside reguleerimine.

Foto: Pixabay
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700