Autor: Palgauudised.ee • 8. aprill 2021

Palgasurve püsib vaatamata kriisile

Palgakasv püsis üllatuslikult tugev, kuid see peegeldab kriisi olemust – olukord on väga kehv piiratud tegevusalades, selgub Rahandusministeeriumi kevadprognoosist.
Foto: Pixabay

Palgakasv aeglustus oluliselt eriolukorra ajal, kuid alates suvest on paljudes tegevusalades mõõdukas palgakasv jätkunud. Keskmised palgad langesid ainult kriisis väga tugevalt pihta saanud tegevusalades nagu majutus ja toitlustus, kaubandus, kultuur, meelelahutus. Info ja side tegevusala puhul jätkus kiire palgakasv kogu eelmise aasta jooksul. Sellest kriisist on finantssektor suhteliselt valutult pääsenud, kuna sellega ei ole kaasnenud laiaulatuslikku pankrottide lainet ning halbade laenude kasvu. Möödunud aastal oli avaliku sektori palgakasv tugev, kuid kui arvestada juurde riigi abi erasektorile palgatoetuse näol, siis agregeeritult erasektoris töötavate inimeste sissetulek eelmisel aastal ei langenud. Tuleb arvestada sellega, et see tuli töökohtade languse ja palgakasvu kombinatsioonina. Rohkem kui 20 tuhat inimest kao-tasid töö ja suure osa oma sissetulekust.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700