Autor: Palgauudised.ee • 8. aprill 2021

Töötu või koolist välja kukkunud noor? Omavalitsused toetavad 16-26-aastaseid töö leidmisel

Alanud on uus noortegarantii tugisüsteemi seire, mille käigus omavalitsuste juhtumikorraldajad võtavad taas abivajavate noortega kontakti, et pakkuda neile tuge ja abi kooli või tööle jõudmisel. Kohalikud omavalitsused on seda süsteemi kasutanud alates 2018. aasta kevadest. Ehkki abi vastuvõtmine on vabatahtlik, siis pooleteise aasta jooksul on üle tuhande noore tunnistanud, et vajavad haridustee jätkamisel või töö leidmisel tuge.
Foto: Pixabay

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tõdes, et kriisist tingitud keerulises olukorras on eriti oluline pakkuda õigeaegselt tuge koolist või tööturult välja kukkunud noortele, et nad jõuaksid tagasi kas õppima või tööle. „Pean oluliseks, et praegusel keerulisel ning stressirohkel ajal saaksid noored õigeaegselt pädevat abi ja tuge muutunud tööturu ja hariduse olukorras hakkama saamiseks. Omavalitsuste noorsoo- ja sotsiaaltöötajad on olnud järjepidevad noortega kontakteerumisel ning selle tulemusena on abi jõudnud inimesteni, kes iseseisvalt selleni ei oleks jõudnud. Tänu järjepidevale kontakti hoidmisele ja abi pakkumisele julgevad noored või nende lähedased järjest enam tunnistada, et abi on tõesti vaja.“

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700