Ettevõtted on muutnud strateegiat ja harjuvad optimeeritud tööjõuga ära
Esimese kvartali kokkuvõte näitab, et koroonakriisist tingitud muutlikud olud ja teadmatus majanduse taastumise puhul on ettevõtete värbamisplaanid ettevaatlikumaks muutnud ning töötajate arvu kasvatamine on ootele pandud.
HoReCa sektori töötajate värbamist tööstusesse või mujale takistab töötajate lojaalsus ja tööandjate hirm, et turismi taastudes liiguvad töötajad endisesse valdkonda tagasi.
Autor: Liis Treimann
Tööjõurendi ja värbamisettevõtte Finesta tegevjuhi Pasi Harttuneni sõnul on esimeses kvartalis tööjõu vajadus olnud stabiilne. „Kui aasta alguses olime lootusrikkad ja vaktsiini ootuses arvasime, et aprilliks on olukord juba parem, siis hoogustunud viiruse leviku tõttu sai kiiresti selgeks, et taastumine võtab märksa kauem aega,” rääkis ta.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Palgauudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.