Autor: Palgauudised.ee • 16. aprill 2021

Ettevõtted on muutnud strateegiat ja harjuvad optimeeritud tööjõuga ära

Esimese kvartali kokkuvõte näitab, et koroonakriisist tingitud muutlikud olud ja teadmatus majanduse taastumise puhul on ettevõtete värbamisplaanid ettevaatlikumaks muutnud ning töötajate arvu kasvatamine on ootele pandud.
HoReCa sektori töötajate värbamist tööstusesse või mujale takistab töötajate lojaalsus ja tööandjate hirm, et turismi taastudes liiguvad töötajad endisesse valdkonda tagasi.
Foto: Liis Treimann

Tööjõurendi ja värbamisettevõtte Finesta tegevjuhi Pasi Harttuneni sõnul on esimeses kvartalis tööjõu vajadus olnud stabiilne. „Kui aasta alguses olime lootusrikkad ja vaktsiini ootuses arvasime, et aprilliks on olukord juba parem, siis hoogustunud viiruse leviku tõttu sai kiiresti selgeks, et taastumine võtab märksa kauem aega,” rääkis ta.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700