Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 19. aprill 2021

Ülevaade: kriisi mõju tööjõu nõudlusele

Koroonaviiruse kriis ja majanduslangus tõid endaga kaasa ulatusliku hõive kahanemise 2020. aasta teises kvartalis. Majanduse olukorra paranemine aasta teises pooles pidurdas küll töökohtade kadu, kuid hõive taastumist veel kaasa ei toonud. Hõive oli ka aasta teises pooles sõltuvalt andmeallikast 3–4,3% madalam kui aasta varem ning püsis 2021. aasta esimestel kuudel samal tasemel, selgub Eesti Panga värskest tööturu ülevaatest.
Foto: Pixabay

Eesti püsielanike hõive kohalikes ettevõtetes ja asutustes suvekuudel vähenes, ent varasemast rohkem oli välismaal töötajaid. Maksu- ja tolliameti andmed deklareeritud palgasaajate kohta näitasid aasta teises pooles veidi väiksemat langust kui tööjõu-uuring.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700