Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 26. aprill 2021

Keskmise palga muutus ja seda mõjutavad tegurid

Pärast äkilist pidurdumist 2020. aasta teises kvartalis palgakasv 2020. aasta teises pooles hoogustus. Sellest hoolimata kasvasid palgad ka aasta teises pooles märksa aeglasemalt kui 2019. aastal, mis on kooskõlas tööjõunõudluse langusega, selgub Eesti Panga tööturuülevaatest.
Foto: Pixabay

Täistööajale taandatud brutokuupalga kasv kiirenes kriisikvartali 1%lt aasta teises pooles 3%ni. Palgakasvu pidurdumist näitasid ka maksu- ja tolliameti ning ettevõtlusstatistika andmed. Viimases ei sisaldunud erinevalt teistest andmeallikatest peamiselt teise kvartalisse jäänud töötasuhüvitis.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700