Autor: Palgauudised.ee • 27. aprill 2021

Vaktsineerimispassi abil loodetakse piirid kiiremini avada

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon kiitis heaks seisukohad EL ühise digitõendi kohta, mis võimaldab piiril kiirelt kontrollida, kas inimene on vaktsineeritud, andnud negatiivse testitulemuse või koroonaviiruse läbi põdenud. Oodatavasti aitab rohelise digitõendi kasutamine taastada riikidevahelist reisimist liidus.
Foto: Pixabay

Komisjoni esimees Siim Kallas osutas, et Euroopa Liidu üks hinnatumaid saavutusi on õigus liikmesriikide vahel vabalt liikuda. „Selleks, et ka pandeemia ajal saaks hõlpsamalt reisida, on Euroopa Liit võtnud kiirkorras menetleda rohelise digitõendi eelnõu,“ rääkis esimees. Ta märkis, et eesmärk on digitõendi õiguslik raamistik vastu võtta juunis.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700