Autor: Palgauudised.ee • 28. aprill 2021

Eesti tegi kvalifitseeritud tööjõu pingereas suure tõusu

Eesti tõusis kvalifitseeritud tööjõu pingereas (IMD World Talent Ranking) 27. kohalt 19. kohale, kuid endiselt on Eestis erinevatel andmetel puudu enam kui 8000 IT spetsialisti ning ainult ümberõppega neid ei leia.
Foto: Pixabay

„Ettevõtted vajavad arenguks kvalifitseeritud tööjõudu ning kui tippspetsialiste kohapealt ei leia, on võimalik probleemi leevendada läbi välistööjõu Eestisse toomise või rahvusvahelise kaugtöötamise hõlbustamise läbi. Talendiralli on globaalne ning Eesti konkureerib parimate talentide nimel kõikide lääneriikidega. Oleme küll Baltimaadest eespool, kuid tipust jääme veel kaugele,“ kommenteeris EASi programmi Work in Estonia juht Anneli Aab.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700