Autor: Palgauudised.ee • 4. mai 2021

Tervishoiu kollektiivlepinguks peetav dokument õdede vajadusi ei arvesta

Eesti Õdede Liit ei ühine Tervishoiu kollektiivlepinguna käsitletava dokumendiga, sest see ei kata õdede ja kutsega hooldustöötajate vajadusi. Eesti Õdede Liit ootab, et tööandjad asuksid õdede ja kutsega hooldustöötajate töötingimuste osas läbirääkimistesse suurima õendusorganisatsiooni Eesti Õdede Liiduga. Teiste töötajate esindajatega on läbirääkimised toimunud, aga Õdede liiduga seiskunud.
Foto: Pixabay

„Õnnitleme arste, kes on teinud tööandjatega imepärase kokkuleppe palgatingimusteks eriarstidele, keda on 93% kogu arstkonnast. Meie selja taga lepiti õdede palgatõusuks kokku 40 senti tunnis ja hooldustöötajate palgatõusuks 25 senti tunnis, mis töötajate vajadusi pideva ülekoormuse tingimustes ei rahulda. Seepärast ootame, et tööandjad tuleks nüüd tervishoiu reaalseid olusid arvestava pakkumisega Eesti Õdede Liiduga läbirääkimistele, mida nad on otsustanud teistest läbirääkimistest eraldi pidada,“ ütles Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700