Autor: Palgauudised.ee • 6. mai 2021

Koroona-aasta mõju: ühissõiduki juhi ameti populaarsus on kasvanud

Statistikaameti andmetel sõitis Eestis ühistranspordiga möödunud aastal kokku ligi 145 miljonit reisijat. Võrreldes 2019. aastaga oli sõitjaid 35% vähem. Samal ajal suurenes aga ühissõidukijuhi ameti populaarsus. Ainuüksi Eesti suurim ühistranspordiettevõte Aktsiaselts Tallinna Linnatransport värbas aasta jooksul 362 uut ühissõidukijuhti.
Foto: Marko Soonurm

Aktsiaseltsi Tallinna Linnatransport personaliosakonna juhataja Janika Seppor selgitas, et huvi ühissõidukijuhi ameti vastu on viimasel aastal kasvanud. „Kui varasematel aastatel oli tööjõupuudus, siis täna on huvi ameti vastu suurem kui on ametikohti. Täna töötab TLT-s enam kui 2000 töötajat– neist 1184 bussijuhti, 145 trammijuhti ja 113 trollijuhti,“ sõnas Seppor.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700