Autor: Palgauudised.ee • 7. mai 2021

Kutsehaiguse diagnoosi panija peaks suhtlema ka tööandjaga

Kuigi kutsehaiguse diagnoosimine eeldab põhjuslikku seost töökeskkonna ohuteguri või töötingimustega, ei ole diagnoosi paneval arstil täna tegelikult kohustust töökeskkonnaga tutvuda ega ka tööandjaga suhelda. Seos määratletakse pelgalt paberite ja töötaja öeldu põhjal.
Foto: Pixabay

Selleks, et tuvastada põhjuslik seos töötaja terviseprobleemide ja töökeskkonna ohuteguriga, ei pea töötervishoiuarst täna tutvuma töökeskkonnaga. Arvestades sellega, et ka töötaja ei pruugi anda kogu vajalikku infot oma tervise või oma teiste tööandjate kohta, võib juhtuda, et arst teeb otsuse omamata tegelikult kogu vajalikku infot.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700