Autor: Kaido Pajumaa • 18. mai 2021

Nende 5 meeskonnakultuuri etapi abil viid oma meeskonna tippu

Inimeste käitumine, hoiakud ja mõtteviis peegeldab nii selle inimese, aga ka grupi, kuhu inimene kuulub, kollektiivset käitumist, hoiakuid ning mõtteviisi – kultuuri. Kultuur on selles tähenduses nagu hooratas, lisades pidevalt seda hoogu juurde, mis juba prevalveeriv on. Seetõttu on ka paljud juhid hädas meeskondadega, mille nad pärivad eelmiselt juhilt. Kuna värske juhi enda „sisemine kultuur“ võib olla tugevas kontrastis eelmise juhi omaga, mida peegeldab ka meeskonna mõtteviis, võivad koostöö alguses omavahelised põrkumised ja arusaamatused vältimatud olla.
Koolitaja Kaido Pajumaa aitab juhil meeskonnaga kiiremini soovitud eesmärkideni jõuda

Siiski ei tohiks ükski juht alla anda, aga ka mitte meeskonna ohver olla. Isegi, kui eelmise juhi „jälg“ on negatiivses mõttes tugev, on uue juhi keskne ülesanne hakata juba esimesest päevast alates kujundama kultuuri, mis aitaks meeskonnal tema hinnangul kiiremini soovitud eesmärkideni jõuda. Loomulikult ei saa seda teha lammutaval ja dikteerival viisil, vaid samm-sammult mõistmist, koostööd ja turvatunnet pakkudes.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700