Autor: Palgauudised.ee • 19. mai 2021

Ligi veerand tööandjatest plaanib põhipalkasid tõsta

Üle kolmandiku (34%) tööandjatest on viimase kuue kuu jooksul töötajate põhipalkasid suurendanud ja ligi veerand (23%) plaanib palgatõusu järgmise poolaasta jooksul. Kõiki organisatsiooni töötajaid puudutanud põhipalga kasv oli 5–6%, plaanitav palkade tõus jääb sagedamini 3–4% piiresse, selgub Palgainfo Agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee tööandjate küsitluse esmasest tulemuste analüüsist.
Foto: Pixabay

Põhipalkade korrigeerimine jääb tavaliselt aasta esimesse poolde. Üle kolmandiku (34%) küsitlusele vastanud tööandjatest oligi põhipalkasid viimase kuue kuu jooksul tõstnud, samas 60% muutusi ei teinud. Võrreldes eelmise aasta kevadega, mil tervisekriis palgakasvule järsult pidurit tõmbas, oli põhipalkade tõstjaid sel kevadel rohkem. Võrreldes 2019. ja 2018. aasta kevadega, mil põhipalkasid tõstsid üle pooled tööandjad, aga märksa vähem.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700