Autor: Orsolya Soosaar , Eesti Panga ökonomist • 19. mai 2021

Viiruse uus laine tõi tööhõives tagasilöögi

Töötuse määr oli selle aasta esimeses kvartalis 7,1% ja võrreldes eelneva kvartaliga tööpuudus kahanes. Vähem rõõmustav on, et samal ajal oli tööga hõivatud inimesi vähem kui mullu ja väiksema töötuse taga oli inimeste madalam tööturul osalemise aktiivsus.
Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar

Statistikaameti andmetel oli tööga hõivatuid aasta varasemaga võrreldes 4,4% vähem ning tööhõive kahanes võrreldes eelmise kvartaliga hooajalisi tegureid arvesse võttes. Ühtlasi oli tööga hõivatud vaid 640 000 inimest ehk vähem kui mullu teises kvartalis, kui kriis avaldas tööturule väga tugevat mõju. Maksu- ja tolliameti andmed deklareeritud palka saanute kohta näitasid seevastu esimeses kvartalis stabiilset olukorda ning ka registreeritud töötute arvu kasv oli väiksem kui tööjõu-uuringus täheldatud hõive kahanemine. Küsitlusel põhinev tööjõu-uuring võib seega hõivet esimeses kvartalis veidi alahinnata.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700