Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 20. mai 2021

Põhipuhkuse vähenemine

Igal töötajal on töölepingu seadusest tulenevalt ette nähtud põhipuhkus (edaspidi puhkus). Puhkuse kestus lepitakse kokku tööandja ja töötaja vahel sõlmitavas kirjalikus töölepingus (§ 5 lg 1 p 9). Sellest tulenevalt on tööandjal kohustus anda töötajale kokkulepitud puhkust ja maksta selle aja eest puhkusetasu (§ 28 lg 2 p 3).
Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700