Autor: Palgauudised.ee • 24. mai 2021

Uuring: tööandjapension suurendaks eestlaste huvi III sambasse kogumise vastu

Eestis on võrreldes Läti ja Leeduga kõige vähem inimesi, kes III sambasse raha koguvad, selgus Luminori poolt Balti riikides korraldatud uuringust. Ligi pooled vastanutest aga kaaluksid seda, kui ka tööandja omalt poolt nende pensionisse panustaks.

Uuringu tulemused näitavad, et Eestis küsitletud inimestest ei kogu 59% endale III pensionisambasse raha. Lätis on see näitaja 57% ja Leedus 52%. Tööandjapension võib aga olla üks võimalus, kuidas inimeste huvi oma pensionipõlve täiendava kindlustamise vastu suurendada: 49% eestlastest, kes seda praegu veel ei tee, arvavad, et koguksid III sambasse siis, kui nende tööandja omalt poolt samaväärse summa pensionisambasse juurde lisaks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700