Autor: Mare Timian, palgauudised.ee juht • 3. juuni 2021

Arenguseire Keskus: platvormitöö on tööturu tõusev trend,samas järjest suurem hulk töötajaid on täna sotsiaalkaitseta

Riigil puudub täpne ülevaade platvormitöö tegijatest ja sellega seotud maksuaugu suurusest, selgub Arenguseire Keskuse uuringust „Platvormitöö Eestis 2021“. Kui platvormitöö osakaal tulevikus veelgi suureneb, jääb järjest suurem osa töötajatest sotsiaalkaitseta.

Arenguseire Keskuse tellimusel viis Uuringufirma SaarPoll märtsis 2021 läbi esindusliku valimiga uuringu „Platvormitöö Eestis 2021“. Arenguseire Keskus avaldas uuringu, mis vaatleb Eesti elanike poolt digitaalsete töövahendusplatvormide vahendusel tehtud tööde trende viimase kolme aasta jooksul. Uuring käsitleb kaheksat enam levinud platvormitöö tüüpi.

Foto: Pixabay
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700