Autor: Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat • 7. juuni 2021

Töötajale arve alusel lisatasu maksmine

Ei ole väga eriskummaline, et töötaja täidab lisaks oma töölepingus sätestatud kohustustele veel muid ülesandeid, mis ei ole otseselt ega kaudselt töökohaga (ametipositsiooniga) seotud. Sellistel juhtudel tekib tööandjatel ja töötajatel alatihti küsimus, kuidas sellist tööd tasustada – ei kuulu ju ülesanded töölepingus sätestatu hulka ega ole need ka ametipositsiooniga seotud. Kas nimetatud olukorras on lubatud ka arve alusel lisatasu maksta?
Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat

Riigikohus on teinud kolm lahendit (3-2-1-82-14, 3-3-1-25-15, 3-3-1-12-15), mis toetavad Maksu- ja Tolliameti käsitlust näilike teenuse osutamise lepingutest, ning on andnud maksuametile õiguse kvalifitseerida sellised suhted ümber töösuheteks. Järgnevalt analüüsin, milliseid piiranguid sätestab kehtiv õigus ja millised võimalused on töötajale arve alusel lisatasu maksta.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700