Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 9. juuni 2021

Alaealise töötamine ja vanema õigused lapse töötamise jälgimisel. Registreerimine TÖR-is

Seadus kehtestab alaealise töötamisele piirangud, et tagada alaealise sotsiaalne areng ja hariduse omandamine. Töölepingu seaduses (TLS) alaealiste töötamise piirangute kehtestamisel on lähtutud Euroopa Liidu Nõukogu direktiivist 94/33/EÜ noorte kaitse kohta tööl ning Euroopa Nõukogu parandatud ja täiendatud sotsiaalhartast.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi

Viidatud direktiiv rõhutab laste ja noorukite ohutuse ja tervisekaitse meetmete rakendamise vajalikkust. Seaduse eesmärk on sätestada töösuhte sõlmimisel lisakaitse alaealistele, kes vajavad seda eelkõige täiskasvanud töötajast erinevate teadmiste, kogemuste, võimete, vaimse ja füüsilise tervise ning koolikohustuse tõttu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700