Autor: Maret Güldenkoh • 4. juuli 2024

Kelle süül tekkis praaktoode või -teenus, kes vastutab ja kuidas?

Kui juuksur lõikab juuksed ebatasaselt, siis saab ta seda parandada ja lõigata sirgelt. Aga kui juuksur teeb lõikuse, mida klient ei tellinud, siis muuta enam ei saa ja ta peab hüvitama praakteenuse rahas.
TalTech Eesti Mereakadeemia finantsvaldkonna ja maksunduse lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Praak on Eesti õigekeelsussõnaraamatu kohaselt alaväärtuslik toode või toodang. Eesti keele sõnaraamat täiendab, et praak on toode või toodang, mis ei vasta kehtestatud kvaliteedinõuetele, või kehv, nõuetele mittevastav töö. Sellest tulenevalt on kõik, mida tööd tehes ebakvaliteetselt tehakse, praak. On see siis toodang (detailide tootmine tehniliste näitajate alusel või seadmete montaaž vms) või teenus (juukselõikus, rätsepatöö vms).

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700