Autor: Heikki Mäki • 29. juuni 2021

Heikki Mäki: JOKK-skeem, millega riik kaotab 100 miljonit maksutulu ja töötajad on sotsiaalse kaitseta

Suvine hooajatöö toob tõujõupuuduse teema teravamalt esile, aga see on vaid probleemi jäämäe veepealne osa, sest hooajatööst kordades enam töökäsi vajab Eesti töötlev tööstus ning seda aastaringselt. Probleemi lahendamise asemel hoogustavad kiiresti täituvad välistööjõu kvoodid ning keskmise palga nõue välistööjõuga skeemitamist, mistõttu jääb riik maksutuluta ning töötajad sotsiaalse kaitseta.
Tööjõurendi ekspert ja tööjõurendi ettevõtte Finesta juht Heikki Mäki

Mitmeid aastaid kestnud töötajate puudus annab väga valusalt tunda tööstusettevõtes, kus vajalike oskustega töötajate puudus ning jäigad välistöö värbamise reeglid hakkavad ettevõtete arengut piirama. Kõige suurema majandussektorina panustavad tööstusettevõtted Eesti SKP-sse enam kui 15 protsenti, pea iga viies inimene töötab tööstuses ning riigile olulise sissetulekuallikana annab tööstus üle 70 protsendi kogu kaupade ekspordi kaudu Eestisse tulevast rahast.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700