Autor: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda • 12. juuli 2021

Tulemas on mitmed töösuhteid puudutavad muudatused

Sotsiaalministeerium koostas eelnõu, milles on terve rida töösuhteid puudutavaid muudatusi. Näiteks peab tööandja edaspidi töötajat kirjalikult teavitama, mis kasu töötaja erinevatest maksudest saab, lisaks on plaanis muudatused katseaja reeglites ja sobivate töötingimuste taotlemises.

Eelnõuga soovib riik võtta üle Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv (EL) 2019/1152 läbipaistvate ja prognoositavate töötingimuste kohta Euroopa Liidus. Enamik muudatusi ongi Eestile kohustuslikud, kuid osad on vabatahtlikud (nt katseaja pikenemine) ning üks muudatus (puhkusetasu väljamaksmise osas) tehakse praktikas tekkinud probleemi lahendamiseks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700