13. juuli 2021

Puhkuste ajal asendamine

Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep selgitab, mida saab ette võtta, kui samaaegselt puhkavad ettevõttes paljud töötajad, kuid tööandja selles probleemi ei näe. Tööl olijad peavad tegema mitme kolleegi tööd, puhkepause ei jõuta enam teha ning lisatasu asendamise eest ei maksta.
Foto: Pixabay

Puhkuste asendamine tuleb tööandjal üldjuhul üsna varakult planeerida. Seda tuleks teha juba puhkuste ajakava koostamisel aasta esimesel kolmel kuul, mil tööandja saab töötajatega läbi rääkida, kes millal puhkab ning planeerida puhkuste asendajate leidmist.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700