Autor: Maria Palts, Eesti Töötukassa, tööandjate teenuste peaspetsialist • 29. juuli 2021

Palgatoetus on abiks tööjõukulude vähendamisel

Eesti Töötukassas on hetkel arvel ca 50 000 registreeritud töötut. Nende seas on nii juhte, spetsialiste, oskustöölisi kui lihttöölisi ning töökogemuseta inimesi. Enamus arvelolijatest on tulnud teenindus-, kaubandus- ja toitlustuse sektorist.
Eesti Töötukassa tööandjate teenuste peaspetsialist Maria Palts

Töötukassa poolt koostatav tööjõuvajaduse prognoos annab tööjõuvajaduse baromeetri põhjal ülevaate, millistele ametialadele on kõige keerulisem töötajaid leida ja milliste ametialade esindajaid on Eesti tööturul üle. Tööjõupuudus on eelkõige tervishoiusektoris (nt hooldajad), infotehnoloogia valdkonnas (nt tarkvaraarendajad), töötlevas tööstuses (nt seadme- ja masinaoperaatorid) ja ehituses (nt keevitajad).

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700