Autor: Liis Elmik, Swedbanki vanemökonomist • 30. august 2021

Liis Elmik: Palgakasvu toidab tööjõupuudus

Keskmise palga kasv vastas täpselt Swedbanki prognoosile. Palgakasv kiirenes esimese kvartali 5 protsendilt teises kvartalis 7 protsendini. Palgakasv hoogustus, kuna aasta tagasi tõusis keskmine palk vaid 1 protsendi võrra ja ilma Töötukassa palgatoetuseta oleks palgatase langenud. Palgakasv oli teises kvartalis laiapõhjaline. Palgad kasvasid kõigil tegevusaladel peale energeetika.
Foto: Pixabay

Kahe aastaga on keskmine brutopalk tõusnud 8 protsendi võrra. Kui majutuse, toitlustuse ja kaubanduse valdkonna töötajatel oli palgatulu teises kvartalis endiselt kahe aasta tagusest 1-2 protsendi võrra madalam, siis IT ja meditsiinivaldkonnas teeniti 15-16% rohkem kui kaks aastat tagasi.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700