Autor: Palgauudised.ee • 31. august 2021

Kas tööandjal on õigus nõuda töötajalt isikukaitsevahendi kasutamist ja seda kontrollida?

Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula selgitab, kas tööandja vastutus lõppeb töötaja teavitamisega riskianalüüsi tulemustest ja isikukaitsevahendite väljastamisega või peab ta ka kontrollima isikukaitsevahendite kasutamist.
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: Andsime oma bussijuhtidele maskid, et nad neid iga päev kasutaksid. Tutvustasime neile ka riskianalüüsi, et nad teaksid, miks maske tööl kanda tuleb. Kas oleme oma kohustused sellega täitnud? Me ei saa ju kogu aeg nende kõrval seista ja kontrollida, kas nad maske kasutavad või mitte.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700