Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 23. september 2021

Töötukassa palgatoetuse kirjendamine raamatupidamises

Kui palgatoetuse taotlus on rahuldatud, kannab Töötukassa kooskõlas sõlmitud halduslepinguga toetuse taotleja pangakontole. Palgatoetus on alati seotud teatud tingimustega, mida tööandja peab iga toetuse liigi puhul järgima. Seetõttu ei tohi saadud toetust kirjendada tuluna, vaid iga palgatoetuse liik tuleb arvele võtta eraldi sihtfinantseeringuna.
Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Sihtfinantseeringud tuleb kajastada asjakohaselt ja tõepäraselt ning nende kajastamisel lähtuda Rahandusministri määruse „Raamatupidamise Toimkonna juhendite kehtestamine“ lisast 12 „Sihtfinantseerimine“ (RTJ 12). „RTJ 12 rakendatakse eelkõige valitsusepoolse sihtfinantseerimise kajastamisel neid saanud ettevõtete aruannetes. Valitsusepoolne tähendab nii Eesti Vabariigi kui ka välisriigi valitsust, kohalikku omavalitsust, valitsusasutust ning kohalikku ... organisatsiooni, kes jagab valitsusepoolseid toetuseid.“ (RTJ 12 p 4)

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700