Autor: Palgauudised.ee • 16. september 2021

KKK: Lapsehoolduspuhkuselt naasnu koondamine ja talle tasu arvutamine

Töötaja tuleb lapsehoolduspuhkuselt tööle, kuid talle ei ole tööd anda ja ta koondatakse ilma ette teatamiseta. Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, kuidas arvutada tasu, kui inimene ei ole viimase kuue kuu jooksul töötasu saanud ja millisel juhul kasutatakse indekseerimist.
Foto: Pixabay

Koondamisega kaasnevate hüvitiste arvutamisel tuleb lähtuda määrusest „Keskmise töötasu maksmise tingimused ja kord“ (edaspidi: „määrus“). Määruse § 2 lg 5 sätestab, et kui töö tegemisest keeldumise tõttu ei ole töötajale rohkem kui 12 kuu jooksul töötasu makstud, korrigeeritakse töötaja töötasu keskmise töötasu arvutamise vajaduse tekke kuul kehtiva töötasu indeksiga. Indeksi väärtus arvutatakse keskmise töötasu arvutamise vajaduse tekke kuul ja töö tegemisest keeldumise kuul kehtinud Vabariigi Valitsuse kehtestatud töötasu alammäärade suhtena.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700