Autor: Eliisa Matsalu • 4. oktoober 2021

Eesti firmad solgivad Soome tööturgu

YITi töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on pea 90-95% juhtudest kui Soome ehitussektoris on töötajatega mingeid probleeme, tegu lähetatud töötajatega. Tihtipeale lähetatakse neist Eestist või Eesti kaudu.
Foto: Eliisa Matsalu
Kui Soome ehitusturul ei maksta töötajatele õiglast tasu, vangerdatakse dokumentidega, maksudega või töölubadega ja jäetakse töötajad ilma seaduslikest hüvitistest, siis reeglina on loosse segatud Eesti ettevõtted või ettevõtjad.

Enim kasutatakse Soome ehitusturul ära just kolmandate riikide töötajaid. Soome ehitusliidu hinnangul tuleb 90-95% nn ülelastud kolmanda riikide töötajaid Soome tööle läbi Eesti ettevõtete.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700