Autor: Palgauudised.ee • 28. september 2021

President Kaljulaid jättis kollektiivlepingu seaduse välja kuulutamata

President jättis välja kuulutamata 13. septembril 2021 riigikogus vastu võetud kollektiivlepingu seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti põhiseadusega vastavusse viimiseks. Riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud riigikogu kodu- ja töökorra seadust teatab Vabariigi Presidendi kantselei.
President Kersti Kaljulaid
Foto: Liis Treimann

„Jätan kollektiivlepingu seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse välja kuulutamata, sest see on vastuolus Eesti Vabariigi põhiseadusega. Üks meie riigi toimimise aluspõhimõtteid on, et riigivõimu, sealhulgas seaduste vastuvõtmist, teostatakse üksnes põhiseaduse ja sellega kooskõlas olevate seaduste alusel. Käesoleva seaduse puhul on riigikogu paraku selle põhimõtte vastu eksinud ning seaduse vastuvõtmisel eiranud riigikogu kodu- ja töökorra seaduses paika pandud reegleid,“ ütles president Kaljulaid otsust välja kuulutamata jättes.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700