Autor: Helen Roots • 30. september 2021

Töö ja palk kinnisvara korrashoiu sektoris

Tänu värskelt valminud haldusfirmade raportile on valdkonna ettevõtetel taas võimalik end konkurentidega n-ö joonele panna. Allolevas artiklis vaatame üle, kuidas on muutunud töötajate arv nii kinnisvara halduse, tehnohoolduse kui heakorraga tegelevates ettevõtetes, kes on sektori suurimad tööandjad ja kelle palk kannatab välja kõvemagi konkurentsi.
Foto: Pixabay

Kinnisvara haldusega tegelevates ettevõtetes oli eelmisel aastal kokku 5078 töötajat ja nende arv kasvas aastaga 77 inimese võrra. Viie aastaga on töötajate arv kasvanud 544 inimese võrra. Keskmiselt töötab ühes ettevõttes 83 inmest ja keskmine töötasu oli seda teenust osutavates ettevõtetes 1021 eurot, mis kasvas aastaga 1%. Töötasu mediaan oli 793. Kuna nende ettevõtete määratlus ühendab endas sisu poolest väga erinevaid ettevõtteid, siis tähendab see ka erineva kvalifikatsiooniga töötajaid ja erineval tasemel töötasusid.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700