Autor: Palgauudised.ee • 30. september 2021

Luminor: eluasemehinnad kasvavad palkadest kiiremini

Sarnaselt muu maailmaga on eluasemehindade kasv hoogne Eestis, Lätis ja Leedus ning koroonakriisist taastudes on see Euroopa keskustes olnud kiirem palgakasvust, kirjutab Luminori peaökonomist Tõnu Palm.
Foto: Pixabay

Palmi sõnul tõukavad jõudsalt kosunud majanduskasv, koroonakriisist mõjutatud kinnisvara piiratud pakkumine ning ehitushindade kasv tagant eluasemehindade kallinemist nii Baltimaades kui ka mujal arenenud riikides. Näiteks juunis kosusid USA-s ja Rootsis kinnisvarahinnad (CEIC House Price Index) aastaga vastavalt 16,5% ja 17,2%, mis on viimaste aastate rekord.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700