Autor: Palgauudised.ee • 29. september 2021

Peaminister: Järgmisel aastal tõuseb õpetajate palk ja ka nende palga alammäär

Riigikogu infotunnis uuriti peaminister Kaja Kallaselt, millal saab õpetajate keskmine palk olema 120 protsenti riigi keskmisest.
Peaminister Kaja Kallas lubab õpetajatele palgatõusu
Foto: Liis Treimann

Küsimuse laiendusena selgitati, et Eesti on riigina andnud õpetajatele lubaduse, et õpetajate keskmine palk peab moodustama riigi keskmisest 120 protsenti ning mullu jõuti 112 protsendini, kuigi juba siis oleks pidanud see eesmärk täidetud olema. „Viieprotsendilise palgatõusuga on uuel aastal õpetajate keskmine palk alla riigi keskmise palga. Ehk sellest 120st protsendist oleme me järgmisel aastal valgusaastate kaugusel,“ ütles Riigikogu liige Jaak Juske. Samuti soovis ta teada, mille arvelt tuleb järgmise aasta palgatõus.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700