Autor: Palgauudised.ee • 8. oktoober 2021

Valitsus kiitis heaks pensionite tulumaksuvabastuse eelnõu

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse esitatud tulumaksuseaduse muudatuse, mille järgi saavad pensionid keskmise pensioni ulatuses tulumaksuvabaks. Seaduseelnõu antakse parlamendile üle järgmisel nädalal.
Rosimannus: anname selle muudatusega tagasi, mille astmeline tulumaks muidu pensionäridelt ära võtaks
Foto: Liis Treimann

„Anname selle muudatusega tagasi, mille astmeline tulumaks muidu pensionäridelt ära võtaks. Keskmine pension kasvab Eestis 2023. aastaks umbes 650 euroni ja praegu kehtiva süsteemi järgi hakkaks siis juba üle 300 000 pensionäri oma pensionitelt tulumaksu maksma," selgitas rahandusminister. "Muudatus taastab olukorra, kus keskmise pensioni ulatuses pensionitelt tulumaksu maksma ei pea."

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700