Autor: Sandra Kuus • 14. oktoober 2021

Töökoht eeldab vaktsineerimist, kuid töötaja keeldub – kas lepingu ülesütlemisel on tal õigus hüvitisele?

Tööandja sai valmis riskianalüüsi, mis näitab, et töötaja töökohal on vajalik vaktsineerimine. Tööandja tegi töötajale kirjaliku hoiatuse ja andis tähtaja, mis ajaks peab töötaja esitama tõendi, et on vaktsiini saanud. Kui töötaja seda ei esita, öeldakse töösuhe erakorraliselt üles töölepingu seaduse § 88 lg 1 p 3 alusel. Kas see ülesütlemise alus on kohane ja kas tööandja peab maksma töötajale lõpparvega ka hüvitist?
Foto: Unsplash

Selgitab Sandra Kuus, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist:

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700