Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 16. november 2021

Kuidas aitab optsiooniprogramm töötajaid motiveerida?

Töötajale optsioonide pakkumine on aina populaarsem osa töötajate motivatsioonipaketist. Mis on optsiooniprogramm ja mida tööandjana peaks sellest kindlasti teadma, rääkis tänavusel Palga Päeva konverentsil jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin asutaja Triin Hertmann.
Grünfin asutaja Triin Hertmann
Foto: Raul Mee

„Optsiooni omamine tähendab, et töötajal on võimalus omandada tulevikus ettevõtte aktsiaid varem kindlaks määratud hinnaga. Ehk töötajatele ei lubata midagi ja ettevõttel pole ka rahalist kohustust, mida peab täitma. Tehnoloogiaettevõtted ja idufirmad pakuvad sageli töötajatele just optsioone, näiteks kui palk ei ole piisav motivaator,” selgitas Hertmann. „Optsioonide väärtus kasvab ja kahaneb koos ettevõtte kasvuga. Ent kindlasti ei saa eeldada, et kõik ettevõtted on väga edukad ja kiirelt kasvavad, vaid paljud idufirmad muutuvad ju aja jooksul lihtsalt tavaettevõteteks.”

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700