Autor: Sandra Kuus • 18. november 2021

Kas töötaja võib nõuda koondamist, kui ta ei taha teha kaugtööd?

Ettevõttes on avatud kontor, kus ühes ruumis istub 10 inimest. Kõik töötajad ei soovi ega saa erinevatel põhjustel teha iga päev kaugtööd. Kuidas saab ettevõte tagada ohutu töökeskkonna, kui koroonaviiruse levik on väga suur? Üks töötaja nõudis tööandjalt koondamist, kui talle edaspidi kontoris töökohta ei tagata. Kas sellisel juhul tuleb töötaja koondada?
Foto: Unsplash

Olukorda selgitab Sandra Kuus, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700