Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 22. november 2021

Aastalõpu boonused, preemiad ja muud hüved

Kalendriaasta hakkab läbi saama ja nii mõnedki töötajad ootavad aasta lõppu, et saada kätte aastalõpu boonused. Eesti Keele Instituudi õigekeelsussõnaraamatu (2018) kohaselt on boonus lisatasu, preemia samuti lisatasu või rahaline auhind või ergutusraha ja hüve varaline kasu või heaolu.
Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Töölepingu seaduses (TLS) on eeltoodud väljenditest kasutusel ainult „muu hüve“, eraldi hüvede liike ei ole välja toodud. Seega on oluline, et muud hüved, kui nendes on kokku lepitud, oleksid töölepingusse kirja pandud (TLS § 5 lg 1 p 6). Kui sellised kokkulepped (et lisaks palgale saadakse ka muid hüvesid) on sõlmitud, siis on töötajal ka õigus neid nõuda (TLS § 29 lg 4).

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700