Autor: Palgauudised.ee • 22. november 2021

Kollektiivlepingu tingimuste laiendamise regulatsioon muutus rangemaks

22. novembril jõustusid kollektiivlepingu seaduse muudatused, mis näevad ette karmimad reeglid kollektiivlepingu tingimuste laiendamisele.
Foto: Pixabay

Varem võis kollektiivlepingu tingimusi laiendada kogu sektorile ametiühingu ja tööandjate liidu kokkuleppel, kusjuures seadus ei näinud ette ametiühingu ja tööandjate liidu esinduskriteeriume. See tähendab, et varem võis näiteks kahest ettevõtjast koosnev tööandjate liit ja viiest töötajast koosnev ametiühing sõlmida kollektiivlepingu ning laiendada kokkulepitud miinimumpalka kõikidele samal tegevusalal tegutsevatele töötajatele ja tööandjatele.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700