Autor: Maria-Helena Rahumets • 24. november 2021

Jõustus kollektiivlepingute laiendamise uus kord

Kollektiivlepingu laiendamist on aastaid kasutatud tervishoiu- ja transpordisektoris, kus töötajate ja tööandjate esindusorganisatsioonid lepivad regulaarselt kokku tasu ning töö- ja puhkeaega puudutavates miinimumtingimustes ning need laienevad kogu sektorile. Selliseid kokkuleppeid on võimalik teha ka teistes sektorites, kuid siiani puudus piir, kui paljusid sektori töötajaid või tööandjaid lepingu osapooled peaksid esindama, et kollektiivleping laieneks kogu sektorile.

Foto: Unsplash

Nimelt võimaldab kollektiivlepingu seadus töötasutingimust või töö- ja puhkeajatingimust laiendada ka neile töötajatele ja tööandjatele, kes ei ole küll konkreetse lepingu osapooled, kuid kes tegutsevad samal tegevus- või ametialal. Selleks, et kollektiivlepingu tingimuse laiendamisel arvestataks võimalikult suurel määral nii töötajate kui tööandjate õigustega, tuli kollektiivlepingu seadust täiendada. Neist äsja jõustunud muudatustest teeb sotsiaalministeeriumi blogis ülevaate töö- ja pensionipoliitika osakonna nõunik Maria-Helena Rahumets.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700