Autor: Palgauudised.ee • 29. november 2021

KKK: Kuidas arvestatakse ületunnitasu lisatasult

Lugeja küsimusele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Foto: Pixabay

? Töölepingus on tööaja kestus 8 tundi päevas ja 40 tundi nädalas. Töötajale makstakse igakuiselt põhipalka ja lisandub protsent kaupluses teenitud müügikasumilt, mis jagatakse kaupluse töötajate vahel proportsionaalselt tööl oldud päevadele. Lisatasu arvestus toimub päevapõhiselt. Näiteks kui ühel päeval töötas kaupluses kaks müüjat (mis on tavaolukord), jagatakse lisatasu kahe töötaja vahel, kui aga üks müüja, makstakse temale kogu selle päeva lisatasu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700